Karbonat Maskesi Faydaları Nelerdir?

07.05.2022
10.759
Karbonat Maskesi Faydaları Nelerdir?

Karbonat Maskesi Faydaları Nelerdir? Karbonat maskesi yüz lekeleri açısından oldukça önemlidir, ayrıca karbonat sağlıklı beslenme tariflerinden kozmetiğe kadar hemen her alanda etkili bir kimyasaldır. Suda hızlı çözünmesi nedeniyle insanların ön saflarında yer almaktadır. Kabartma tozu, elde edilmesi kolay, ekonomik ve minimum yan etkiye sahip olduğu için seçilmiştir.

Yüz Lekeleri İçin Karbonat Maskesi  Nasıl Yapılır?

Karbonat kimyasal bir maddedir ve birçok alanda olağanüstü avantajlara sahiptir. Karbonat, suyu yumuşatmaya yardımcı olur ve sert sudaki magnezyum ve kalsiyum iyonlarıyla birleşerek bir çökelti oluşturur. Suyun pH’ını dengeleyen karbonat, suyun asitliğini azaltmak için sudaki hidrojen iyonları ile reaksiyona girer.

Bu yüzden karbonat ile cilt lekelerini gidermek adına yapılan maske şu şekildedir;

  • 1 tatlı kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

İle hazırlanan gazlı su maskesi kalın bir karışımdır. Hazırlanan karışımı yüzünüze uygulayın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra ılık suyla yıkayın. Maske haftada bir, koyu lekeler için 1 çay kaşığı karbonat su ekleyin ve macun karışımı elde edin.

Hazırlanan hamuru koyu lekelerin üzerine yayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından siyah noktaya karbonat macunu masaj yapın, bol suyla yıkayın ve kurulayın. Ayrıca kabartma tozu bal  ile yapılacak olan maske malzemeler;

  • Yarım limon suyu,
  • 1-2 yemek kaşığı karbonat ve
  • 1 çay kaşığı bal ile yapılır.

Ciltte oluşan kızarıklık ve şişlikleri giderebilir, kaşıntı ve kızarıklığı giderebilir.

Kuru ve Yağlı Cilt Yapıları İçin Karbonat Maskesi Nasıl Olmalıdır?

Karbonat maskesi günlük cilt bakımınıza eklemelisiniz Karbonat cildi derinlemesine temizleyemez ve mükemmel bir cilt bakım ürünüdür. Kolayca hazırlanan karbonatı dairesel hareketlerle yüzünüze soymanız yeterlidir. Aynı zamanda karbonat düzenli kullanmalısınız. Özellikle hassas cilde sahip kişiler karbonat maskesini çok dikkatli kullanmalıdır.

Yaz aylarında bitkilerle temastan sonra alerji veya kaşıntı ve kızarıklığı giderebilir. Bir macun yapmak için kabartma tozu ve suyu karıştırabilir ve ardından kaşıntılı cildinize ince bir şekilde uygulayabilirsiniz. Kuru  ve hassas ciltler için uygulanacak maske malzemeleri;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 7- 9 damla limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 çay kaşığı zeytinyağı

Her malzemeyi uygun bir kapta karıştırın ve cilde dairesel hareketlerle uygulayın. Maskeyi 25-30 dakika cilde sürdükten sonra cildi durulayın. Yağlı ciltler için uygulanacak maske malzemeleri;

  • 4 tatlı  kaşığı dolusu karbonat
  • 4 yemek  kaşığı dolusu kadar kaynatılmış ılık su

Karbonatı küçük bir kâseye koyun ve macun kıvamında bir karışım elde etmek için azar azar ılık su ekleyin. Uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne göre aynı oranda malzeme miktarını artırabilirsiniz. Ardından karışımı parmak uçlarınızla nazikçe masaj yapın. Bu şekilde 15 -20 dakika bekledikten sonra cildinizi soğuk suyla durulayın.

Karbonat Maskesi Faydaları Nelerdir?

Karbonat maskesi, peeling etkisi göstererek ciltteki ölü deriyi temizler. Pürüzlü yapısı nedeniyle maske kullanırken kan dolaşımını hızlandırarak cilde canlılık katar. Kabartma tozu maskesi, sivilce sorunları olan kişilere yardımcı olabilir ve sivilcenin hızla yok olmasını destekleyebilir. Yeni sivilce oluşumunu engeller. Limon gibi asitli maddelerle birlikte kullanıldığı için ciltte beyazlatma etkisi yaratabilir.

 

Düzenli kullanıldığında cildi aydınlatabilir. Yoğurt ile birleştirildiğinde güneş yanıklarına iyi gelir ve bu yanıkların ağrı ve acılarından kolayca kurtulmanıza yardımcı olur. Karbonat maskesi, önceden oluşmuş sivilce ve yara izlerinin görünümünü iyileştirebilir.

Düzenli kullanıldığında bu izlerin görünürlüğünü en aza indirebileceği hatta tamamen ortadan kaldırabileceği bilinmektedir. Gözeneklerin sıkılaşmasını destekler ve yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır. Gözeneklerde kir birikmesini engellediği için cildin her zaman parlak, temiz ve parlak kalmasını sağlayabilir. Siyah noktaları temizler ve tekrarlanmasını önler.

Karbonat Maskesi Hangi Sıklıklarla Yapılır?

karbonat Maskesinin düzenli  kullanımı kişilerde bazı tepkilere neden olacağı için kişilerin maske uygulaması sıklığına dikkat etmesi gerekir. İki kat arasındaki aralık çok uzun olursa bu sefer maske işe yaramaz. Kabartma tozu ile yapılan her maskenin kendi ömrü vardır. Ancak karbonattan yapılan maskeler haftada iki kez yüze sürülmelidir. Daha fazlasına gerek olmamaktadır ayrıca bu sıklık maskenin etkinliğini de azaltacaktır.

Karbonat Maskesi İle Peeling Yapılımı Nasıl Olmalıdır?

Karbonat maskesi ile yapılacak olan bu peeling sayesinde ciltte ferahlama ve cilt temizliği sonrası yumuşak bir cilde sahip olunacaktır. Bu yüz peelingi oldukça etkilidir ve evde rahatlıkla yapılabilir. Bu peeling için gerekli olan malzemeler;

  • 1 tutam demlenmiş papatya çayı
  • Yarım bardak su
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1,5 yemek kaşığı karbonat

Papatya çayını demleyiniz.  Aynı zamanda yulaf ezmesini öğüterek toz haline getiriniz. Bir kâseye karbonat, bal ve yulaf koyarak iyice  karıştırın,  demlenmiş olan çayı süzün  ve çayı yavaş yavaş karışıma ekleyin. Çok yapışkansa daha fazla karbonat ekleyebilir, yüzünüzü iyice yıkayabilir ve cilde uygulayabilirsiniz. Yapılmış olan bu maskeyi 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Güneş Lekeleri İçin Karbonat Maske Yapımı Nasıl Olmalıdır?

Güneş ışınlarının yüzümüzde oluşturmuş olduğu lekelerden kurtulmanın en iyi yolu karbonattan yapılacak olan maskedir. Özellikle yaz aylarında güneşin dik ışınlarının cildimize temas etmesinden dolayı oluşan yanma, kızarıklık ve ağrılı bölgelere uygulamak en iyisidir.

  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı karbonatı

karıştırın, güneş yanığı olan bölgeye 8 – 10 dakika boyunca uygulayın ve ardından soğuk suyla yıkayın. Bu sayede hem kızarıklıklar giderilecek hem de soyulmalar önlenebilecektir. İkinci gün karbonat maskesinin bulunduğu alan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Güneşte dışarı çıkmanız gerekiyorsa, yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi kullandığınızdan emin olunmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.