Kinoa Tohumu Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Kinoa Tohumu Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Kuş yemine benzer görüntüsü ile kinoa bitkisi tohumu ülkemizden çok uzaklarda güney Amerika bölgesinin yüksek dağlarında yetişen, tarihi çok eski zamanlara dayanan ıspanak iller familyasına ait bir bitkidir görüntüsü ile her ne kadar tahıl türü ürünlere benziyor olsa da tahıl değildir. Kinoa tohumunun beyaz kinoa tohumu ve siyah kinoa tohumu diye çeşitleri bulunmaktadır.
Çokça tüketilen pirinç buğday gibi ürünlere fazla talep olması ve bu talebin karşılanmasında yaşanan problemler üretimi ve işlenmesi daha kolay olan kinoa gibi bitkilerin yetiştirilmesini gündeme getirmiştir. Kinoa Tohumunun besin değeri oldukça yüksek olmasının yanında içeriğinde bulunan A-B-C-D ve K vitamini gibi değerli vitaminleri bünyesinde bulundurmaktadır.
Kinoa Tohumu Nedir?
Kinoa Tohumu ‘nun besin değerinin oldukça yüksek olması ve içeriğinde hiç kolesterol bulundurmaması ayrıca antioksidan olma özelliği ile ününe ün katmış ve daha fazla talep edilir hale gelmiştir. Kinoa tohumu ile yapılan yemekler oldukça besleyici, kinoa tohumu ile yapılan salata ise oldukça hafif lezzetli ve sağlık açısından bir o kadar faydalıdır vücudumuzun ihtiyacı olan bir çok aminoasitleri içerinde barındırmaktadır.
Bu kadar önemli bir besin maddesi olması dolayısıyla 2013 yılı kinoa yılı olarak kabul edilmiştir. Bu yazımızda Kinoa Tohumu ne işe yarar? Kinoa Tohumu kilo verdirir mi faydaları nelerdir zararları varmıdır? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Kinoa Tohumu ile ne yapılır. Çokça merak edilen sorulara yanıt vermeye çalışacağız.
Kinoa Tohumu Ne İşe Yarar?
Kinoa tohumu zayıflamak isteyenlerin vazgeçilmez seçenekleri arasında yer aldığı gibi içerisinde bulunan yüksek oranda d vitamini ile kansızlığı iyi geldiği bilinmektedir. Kinoa Tohumu diğer bir çok besin maddesinin aksine kilo aldırmamaktadır aksine normal öğün yemekleri yerine geçmekte ve çok daha uzun süreli tok tutma özelliği ile kilo vermeye yardım etmektedir.
Yemeklerden salatalara kadar kullanılabilen Kinoa tohumu lifli bir besin olmasından dolayı sağlık açısından tehlike arz etmemektedir. Yemek yeme ihtiyacını frenlemede oldukça etkili olan kinoa tohumu ile zayıflayanlar oldukça fazladır.
Kinoa Tohumu Nasıl Kullanılır?
Yağ oranı oldukça düşük olan kinoa tohumu besin değeri olarak kırmızı et ile eşdeğer seviyededir. Kinoa tohumu tahıllı ürünlerin bir çoğunun içerisinde bulundurduğu besinleri içermesine karşın glüten bulunmadığından çölyak hastalığı gibi glütensiz beslenmeleri gereken kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir üründür. Bir çok kinoa tohumu tarifleri ile lezzetli salatalar ve yemekler yapabilmek mümkündür.
Kinoa Tohumu Faydaları Nelerdir?
(Kinoa Tohumu Neye İyi Gelir?)
- Glütensiz olduğu için çöl yak hastalarının kullanımına uygundur.
- Yaşlanmaya karşı etkilidir.
- Sindirim sistemini hızlandırır.
- Kilo vermeye yardım eder.
- Vücudumuzun ihtiyacı olan bir çok minareli ve vitamin eksikliğini gidermeye yardım eder.
- Normal öğünlere göre tokluk hissi daha uzun sürmektedir.
- Dengeli kilo vermeye yardım eder
- Kilo verdirirken halsizlik gibi nedenlere sebep olmamaktadır.
- Vücuda dinginlik verir.
- Baş ağrısını hafifletir.
- Kalp dostudur.
- Şeker hastaları için destekleyicidir.
- Kansızlığı gidermeye yardım eder.
- Kemikleri güçlendirir
- Dişleri kuvvetlendirir
Kinoa Tohumu Besin Değeri kalori
200 gr Kinoa Tohumun’da Bulunan Vitamin ve Minareller
- Kinoa Tohumu protein değeri 8 gr
- Lif 5 gram
- Vücudumuzun günlük manganez ihtiyacının % 58’ni karşılamaktadır
- Vücudumuzun magnezyum ihtiyacının % 30’u
- Vücudumuzun fosfor ihtiyacının %28’i
- Vücudumuzun Folat ihtiyacının %19’u
- Vücudumuzun bakır ihtiyacının %18’i
- Demir ihtiyacınızın %15’ni
- Çinko ihtiyacınızın %13’nü
- Günlük Potasyum ihtiyacınızın %9’u
- B1, B2 ve B6 %10’undan fazlası
- B3 ve E vitaminin küçük bir kısmını
- Omega-3 yağ asidinin %2 sini
- 41 gr karbonhidrat
- 4,5 gr yağ
- 238 calari bulunmaktadır.
- Kinoa tohumu emziren anneler için süt verimi açısından faydalıdır.
- Kinoa tohumu hamilelik döneminde kadınların ihtiyaç duyduğu bir çok vitamini barındırdığından vazgeçilmezdir.
Kinoa Tohumu Kullananlar
Sosyal medyada kinoa tohumu kullananların yorumları arasında çokça memnun edici sonuçlar bulunmaktadır, bir çok kullanıcı daha ilk haftası olmasına rağmen sonuç aldıklarını bünyelerinin çok hafiflemiş olduklarından bahsetmişlerdir.
Kinoa Tohumu Kilo Verdirir mi?
Kinoa tohumu lifli bir besin olduğu için tok tutarak kilo vermeye önemli ölçüde yardımcı olmaktadır.
Kinoa Tohumu ile Ayda Kaç Kilo Verilir?
Kinoa tohumunun düzenli kullanılmasına bağlı olarak rahatlıkla ayda 4 ila 5 kilo verilmesi mümkün hale gelmektedir.
Kinoa Tohumu Zararları
Kinoa tohumunun bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır.
Kinoa Tohumu Çayı Nasıl Yapılır
Kinoa çayı diğer bitkisel çayların hazırlanması ile aynıdır. Satın almış olduğunuz ürünün üzerinde yazan miktar oranında kullanmanız tavsiye edilir. Kinoa tohumu ile zayıflayanlar diyet boyunca çayının tüketimini önermektedirler.
Kinoa Tohumu Çeşitleri
En çok bilinen kinoa çeşitleri görünüşleri itibari ile beyaz kinoa ve Siyah kinoa’ dır. Bir çok alt çeşidi olmasına rağmen bilinen ve keşfedilmiş toplamda 120 çeşidi bulunmaktadır.
Kinoa Tohumu Diyeti Nasıl Yapılır?
Kinoa tohumu için belirlenmiş olan herhangi bir ölçü ve gündelik tüketim miktarı bulunmamaktadır. Önemli olan gün içerisinde yapılan yemeklere ek olarak tüketildiğinde tokluk hissi verdiğinden düzenli olarak tüketilmesidir.
Kinoa Tohumu Dekara Ne Kadar Ekilir?
Bir dekara ekim yapmanın maliyeti oldukça düşük olmasına rağmen kayda değer bir verim elde etmek mümkündür, Bri dekardan normal bir verim elde edildiğinde yaklaşık 600-700 kg mahsül elde edilmektedir.
Kinoa Tohumu Yan Etkileri Nelerdir?
Şikayet noktasında tesbit edilen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bütün yiyeceklerde olduğu gibi fazlaca tüketilmemelidir.
Kinoa Tohumu Günde Ne kadar Tüketilmeli?
Uygun görülen günlük kinoa tüketimi 4 yemek kaşığı olmalıdır bu oran kişinin bünyesine göre artış gösterebilmektedir.
Kinoa Tohumu Beklerde Kullanımı
0-8 ay arasında olan bebekler için tüketimi uygun görülmemektedir. 8 ay ve üzeri bebeklerde kinoa tüketimi yiyeceklerin içerisine bir miktar katılarak verilmesi bebeğinizin minarel ve vitamin bakımından ihtiyacını karşılamaya önemli ölçüde yardımcı olmaktadır.
Kinoa Tohumu Nasıl Pişirilir?
Kinoa Tohumu Nasıl Haşlanır ?İsteğe göre su ile pişirilebileceği gibi et suyuna’ da katılarak pişirilebilmektedir, bir su bardağı kinoa tohumunu kaynatmak için 2 su bardağı suya ihtiyaç vardır, suyun içerisine eklenen kinoa normal ateşte 10-15 dakika kadar kaynatılır ardından bir süre soğumaya bırakıldıktan sonra isteğe göre servis yapılır.
Kinoa Tohumu Çiğ Tüketilir mi?
Kinoa Tohumu Çiğ Yenir mi? Çiğ tüketime uygun olan kinoa tohumu pişirilmeden salatalara uygun yemeklerin uzerine eklenerek kullanılabilir.
Kinoa Tohumu Yoğurtla Yenir mi?
Kinoa salatası yaparken içerisine yoğurt eklenerek hem daha lezzetli hem de diyet programı uygulayanlar için uzun süreli tok kalmalarını sağlamaya yardım olacak kür elde edilmiş olur.
Kinoa Tohumu Kilosu Ne kadar?
Kinoa Tohumu Fiyatı tarlada 10 tl civarında olan kinoa tohumu ürününe göre perakende fiyatı 60-800 tl gibi rakamlarda değişmektedir.
Kinoa tohumu nereden bulabilirim? Kinoa Tohumu nereden temin edilir?
Kinoa Tohumu gitti gidiyor, N11 ,Hepsi burada , gibi online satış noktalarından güvenle satın alabileceğiniz gib Bim,A101, Şok, gib marketlerde yaygın bir şekilde satışa sunulmaktadır.